Urheilumuseo renkailla -näyttelykiertue

Urheilumuseo pakkasi näyttelyrekkaan reilut sata vuotta suomalaista olympiahistoriaa ja kiertää eri puolilla Suomea keväällä ja kesällä 2017. Elämyksellisessä näyttelyssä voi kokea olympiaurheilumme hienoimpia hetkiä ja nähdä valittuja paloja Urheilumuseon kokoelmista. Näyttely sopii kaikenikäisille ja on kävijöille ilmainen.

Näyttelykiertuetta ovat tukeneet Kansainvälisen Olympiakomitean Olympic Solidarity -rahasto, opetus- ja kulttuuriministeriö, LähiTapiola, Intersport ja Veikkaus. Kiertue on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Näyttelykiertue päättyy 31.7.2017 Olympiastadionin aukiolle Helsingissä. Luvassa oheisohjelmaa ja hoverboard-arvonta! Lisäksi Stadion-säätiö yllättää päivän aikana kymmenen vierailijaa ainutlaatuisella työmaakierroksella Olympiastadionilla.

Historiallisia jääkiekkomaaotteluja digitaalisena

Urheilumuseo on digitoinut Jääkiekkoliiton arkistoon kuuluvat A-maajoukkueen ja naisten maajoukkueen ottelupöytäkirjat. Kaikkiaan digitoitiin 67 naisten peliä vuosilta 1989–1998 sekä 732 miesten peliä vuosilta 1953–1998. Digitoituja ottelupöytäkirjoja pääsee katselemaan ja lataamaan Urheilumuseon Dropbox-tilin kautta:
Miehet
Naiset

Uutta verkkokaupassa: Soihtuviesti 1952

Helsingin olympiakisojen soihtuviesti juostiin halki Suomen kesällä 1952 ja viesti huipentui olympiatulen sytytykseen kisojen avajaisissa 19.7.1952. Kesän 2017 aikana Urheilumuseon soihtuviestikuvat tuodaan kaikkien nähtäväksi verkkokauppaan ja niitä voi myös ostaa käyttöön edullisella 20 euron hinnalla. Kaupassa on tällä hetkellä kuvia Pallastunturilta Liminkaan ja lisää kuvia tulee koko kesän ajan.

Lue tuorein uutiskirje!

Kerran kuussa ilmestyvässä sähköisessä uutiskirjeessä tiedotetaan museon näyttelyistä, palveluista, tapahtumista sekä muista ajankohtaisista asioista. Voit tilata kirjeet omaan sähköpostiisi sähköisellä lomakkeella